Flexibel wonen als jouw situatie
daarom vraagt

Natuurlijk wil je wel graag een huurwoning die past bij je woonwensen.

Wil je graag flexibel zijn in je woonsituatie, bijvoorbeeld omdat je geregeld verhuisd voor je werk? Dan is huren een goede oplossing. Natuurlijk wil je wel graag een huurwoning die past bij je woonwensen én een makelaar die dat op deskundige wijze begeleidt. Wil je juist je woning verhuren? Goede begeleiding bij het snel vinden van een betrouwbare huurder is onmisbaar. Brandt Makelaars gaat graag voor je op zoek, zodat jij de huurwoning of huurder vindt die bij je past. 

Boulevard Harderwijk Waterfront Brandt Makelaars

Harderwijkse Makelaars met bijna 40 jaar aan ervaring met huurwoningen

Jou helpen met je woonvraag over huren, dat is waar we elke dag al bijna 40 jaar lang met veel enthousiasme mee aan de slag gaan. We geloven in makelen op een authentieke manier: innovatief, deskundig, persoonlijk en origineel. Als toonaangevende Harderwijkse makelaars staan wij stevig met onze voeten in de regionale woningmarkt. Door onze ervaring en ons uitgebreide netwerk schetsen we jou altijd een realistisch plaatje en weten we jouw huurwoning of huurder te vinden. 

Werkwijze bij het aanbieden van huurwoningen ter voorkoming van woondiscriminatie
In het kader van de Wet goed verhuurderschap dienen wij als [*verhuurder/verhuurbemiddelaar] bij het aanbieden van huurwoningen te beschikken over een werkwijze die gericht is op het voorkomen van woondiscriminatie. Hieronder omschrijven wij de werkwijze van ons kantoor.

Verbod tot discriminatie
Als verhuurder/verhuurbemiddelaar een huurder kiest, maakt deze geen onderscheid op basis van ras, geloofsovertuiging, politieke overtuiging, geslacht, nationaliteit, seksuele gerichtheid, burgerlijke staat, handicap of chronische ziekte.

Wat wij vragen aan gegevens
Wat wij kunnen opvragen van de kandidaten zijn:
- de naam, adres, woonplaats, e-mailadres, legitimatiebewijs, samenstelling van het gezin, het hebben van huisdieren, het bespelen van muziekinstrumenten, hoogte van het inkomen (met bewijsstukken), de hoogte van de huurprijs van de huidige huurwoning van de kandidaat en/of een verhuurdersverklaring.
Wij vragen bovengenoemde gegevens op om deze te gebruiken voor de selectieprocedure. Omwille van de privacy vragen wij deze gegevens pas op nadat de woning is bezichtigd en de selectieprocedure wordt aangevangen.

Onze selectieprocedure
Wij hanteren een heldere en transparante selectieprocedure en maken gebruik van objectieve selectiecriteria bij het openbaar aanbieden van de woon- of verblijfsruimte. Hieronder kunt u nalezen hoe wij de selectieprocedure vormgeven.

De selectiecriteria die wij kunnen hanteren en vooraf bekend maken zijn onder andere de volgende:
Inschrijfduur*:
indien wij woonruimte aanbieden selecteren wij een (vooraf) bepaald aantal (of minder bij een kleiner aantal aanmelding) kandidaat-huurders met de langste inschrijfduur bij ons kantoor.
Deze kandidaat-huurders mogen de woning bezichtigen. Indien er na de bezichtiging meerdere kandidaten de woning willen huren, kan elke kandidaat een inschrijfformulier invullen waarna bij gelijke geschiktheid de kandidaat met de langste inschrijfduur bij ons kantoor de woning in principe toegewezen krijgt.
[*of]
Volgorde van aanmelding*:
indien wij woonruimte aanbieden selecteren wij een (vooraf) bepaald aantal (of minder bij een kleiner aantal aanmeldingen) kandidaat-huurders die zich als eerste voor de betreffende woonruimte bij ons aanmelden.
Deze kandidaat-huurders mogen de woning bezichtigen. Indien er na de bezichtiging meerdere kandidaten de woning willen huren, kan elke kandidaat een inschrijfformulier invullen waarna bij gelijke geschiktheid de kandidaat die zich als eerste heeft aangemeld de woning in principe toegewezen krijgt.
[*of]
Een eventuele andere, vooraf bekend gemaakte, objectieve/niet-discriminerende selectieprocedure als bijvoorbeeld de huurders(gezins-)samenstelling, huurders die een positieve verhuurders- of hypotheekverklaring kunnen overleggen.

Toewijzing en huurovereenkomst
Als de woonruimte wordt toegewezen op basis van de geldende selectiecriteria, dan laten wij dit uiteraard weten. Men krijgt dan een (concept) huurovereenkomst aangeboden.

Afwijzingen
Als een kandidaat wordt afgewezen maken wij dit kenbaar aan de kandidaat. Tevens zullen wij laten weten waarom de keuze voor een andere kandidaat is gemaakt.

De getroffen maatregelen ter voorkoming van woondiscriminatie
Ons hele kantoor is bekend met deze werkwijze. Onze verhuurmedewerkers zijn geïnformeerd over de werkwijze en worden hierbij begeleid, zoals bijvoorbeeld door het volgen van relevante cursussen.
Wilt u als kandidaat-huurder meer informatie lezen over het voorkomen van woondiscriminatie? Zie onderstaande links:
Wat zijn de regels tegen discriminatie op de woningmarkt? | Rijksoverheid.nl
Toolkit campagne discriminatie op de woningmarkt | Publicatie | Home | Volkshuisvesting Nederland

Aanpassing werkwijze
Mocht de ervaring daartoe aanleiding geven, dan zal onze werkwijze in het kader van voortschrijdend inzicht worden aangepast.

Mogen we jou helpen?

Onze makelaars

Reyer Schuurkamp

Eigenaar, Register Makelaar & Taxateur
06-46233225
Stuur Reyer een e-mail

Marien van den Nagel

Register Makelaar & Taxateur
06-13960295
Stuur Marien een e-mail

Meteen op de hoogte van de nieuwste huurwoningen?

Wil jij weten welke nieuwe huurwoningen beschikbaar zijn? Door ons uitgebreide netwerk kennen wij de Harderwijkse huizenmarkt door en door en zijn op de hoogte van het nieuwe aanbod. Dat delen we graag met jou. 

Fietsen we binnenkort bij jou langs?

Hoe kunnen we jou helpen? Heb je een vraag of advies nodig? We luisteren graag naar jouw verhaal, geven je advies en vertellen wat we voor jou kunnen betekenen. Geheel vrijblijvend en op korte termijn natuurlijk. Nodig jij ons uit voor een kopje koffie?

Ja, ik maak graag kennis met jullie

Graag bellen of appen met Reyer?

Liever even bellen of appen met je vragen over het huren of verhuren van een woning? Reyer beantwoordt je vragen graag. 

Bel Reyer op 06-46233225 of stuur een appje