Boomkamp 29 A

3848 ZA HARDERWIJK

€ 285.000,- k.k.

Plattegronden

Omschrijving

Boomkamp 29 A te Harderwijk

Je wilt graag een keer je eigen huis bouwen en dan het liefst in een bestaande omgeving. Op een prettige en rustige locatie, maar toch midden in de “bewoonde wereld”. Met scholen, supermarkt, sportaccommodaties en de binnenstad in de directe nabijheid. Op een kavel met mogelijkheden, maar ook weer niet te groot. Dan is dit perceel wellicht een unieke kans!

Aan de Boomkamp ligt dit bouwperceel van circa 450 m². Het is van twee kanten bereikbaar, dus een achteringang (Broeklaan) is eventueel ook mogelijk. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een huis met een basisafmeting van maximaal 8 m¹ breed bij 11 m¹ diep. De goothoogte ligt op 3,5 m¹ en de een nokhoogte van 8 m¹. De bebouwing dient 3 meter van de zijdelingse erfgrenzen te blijven en er moeten twee parkeerplaatsen op eigen terrein aangelegd worden. Vervolgens kan er op het zij- en achtererf nog behoorlijk bijgebouwd worden, dus er zijn mogelijkheden genoeg voor een uitbouw, een serre, een veranda en/of een garage/berging. Natuurlijk moet u zich daarbij aan de vastgestelde regels houden, maar die zijn verder duidelijk en liggen vast in het vigerende bestemmingsplan. De gemeente heeft daarbij aangegeven dat een en ander in de omgeving moet passen en een landelijk karakter wenselijk is.

De Boomkamp zelf is een voormalig gedeelte van de oude Zuiderzeestraatweg richting Hierden en is nu een rustige en doodlopende woonstraat met een gemêleerde bebouwing. Een en ander is ruim en groen van opzet en in de meeste gevallen betreft het eveneens vrijstaande woonhuizen. De voorzieningen van de wijk “Frankrijk” liggen allemaal vlakbij en door de fietserstunnel onder de N 302 door bent u snel in de binnenstad. Met de auto bent u vlot op de uitvalswegen naar de polder en de A-28.

De verkoper biedt u hierbij de mogelijkheid om kosteloos een eerste oriënterend gesprek over de mogelijkheden op deze kavel te voeren met Bernhard Timmer Bouwadvies uit Harderwijk. Men kan u hierbij uitgebreid informeren over de bebouwingsmogelijkheden, de gewenste beeldkwaliteit en de te volgen procedures. De voorschriften van het bestemmingsplan en het geldende bouwbesluit geven u exact aan wat geldt voor de bouw en realisatie van een en ander. Tevens kent de gemeente Harderwijk de mogelijkheid om uw ontwerp op voorhand te toetsen aan de eisen van Welstand (“vooroverleg”). U kunt hierover contact opnemen met de gemeente Harderwijk, afdeling Bouwen en Wonen.

Ten behoeve van het aanpassen van het bestemmingsplan zijn destijds een verkennend bodem-onderzoek en een sonderingsonderzoek uitgevoerd op de betreffende locatie. Kopers mogen deze onderzoeken gebruiken voor hun aanvraag omgevingsvergunning, waarbij als voorwaarde geldt dat indien de gemeente Harderwijk de betreffende onderzoeken niet accepteert, dan wel hieraan aanvullend onderzoek toegevoegd wil zien worden, dit volledig voor risico en rekening van koper komt.

SAMENGEVAT:
• mooie bouwkavel met een praktische maatvoering;
• geen aannemers- of architectenverplichting, u bent vrij in uw keuze;
• prima bebouwingsmogelijkheden voor hoofd- en bijgebouw;
• Koopsom € 285.000,– te verhogen met 6% overdrachtsbelasting;
• afwikkeling bij notariskantoor De Jonge te Harderwijk (kosten leveringsakte voor rekening verkoper)
• unieke ligging in de wijk “Frankrijk” met goede ontsluiting;
• vlotte aanvaarding mogelijk;

De makelaar kan u digitaal in het bezit stellen van:
– Bestemmingsplan voorschriften
– Situatietekening
– Verkennend Bodemonderzoek
– Sonderingsonderzoek

U bent van harte welkom om de bouwkavel ter plaatse te komen bekijken op vrijdag 20 december 2019 tussen 16.00 en 17.00 uur!

Lees volledige beschrijving Sluit volledige beschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 285.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwvorm
n.v.t.

Oppervlakte en inhoud

Geen eigenschappen

Kadastrale gegevens

Oppervlakte

Benieuwd naar
deze woning?

Bel ons op 0341 - 416 426 Telefonisch bereikbaar tot 17:30