Verwarring rond verlenging omzetting hypotheek

Huizenbezitters krijgen meer tijd om hun bestaande aflossingvrije hypotheek om te zetten in een spaar- of beleggingshypotheek. De termijn is door minister Blok van Wonen met 3 maanden verlengd tot 1 april volgend jaar.

De verlenging heeft inmiddels geleid tot verwarring bij sommige klanten van de makelaars. Zij menen dat het afsluiten van de koopovereenkomst hierdoor ook drie maanden kan worden opgeschort. Maar dat is onjuist. De onherroepelijke koopovereenkomst moet voor 1 januari 2013 getekend worden om onder de huidige hypotheekregels te vallen en staat derhalve los van de datum van 1 april a.s. Dit is overigens formeel nog onder voorbehoud van de stemming in de Eerste Kamer; de Tweede Kamer heeft dit wetsvoorstel al in ruime meerderheid aangenome

De NVM en het Verbond van Verzekeraars hebben bepleit om het wetsvoorstel herziening fiscale behandeling eigen woning uit te stellen onder meer zodat mensen die de risico's willen verminderen door over te stappen naar een spaarhypotheek daar meer tijd voor krijgen. Zij wilden een uitstel voor mensen met een aflossingsvrije hypotheek tot 1 januari 2014, omdat de deadline van 1 januari 2013 voor banken te kort dag is om dergelijke omzettingen nog te realiseren. Met een verlenging van drie maanden is nu deels aan deze oproep gehoor gegeven.

WO 12/12/12
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: