Verkopersavond in Oude Drukkerij groot succes

Het is woensdagavond 9 mei 2012 en om halfnegen zit restaurant "De Oude Drukkerij" in Harderwijk behoorlijk vol, maar niet met eters deze keer. Het publiek bestaat namelijk uit ongeveer 60 opdrachtgevers die zijn uitgenodigd door drie toonaangevende makelaarskantoren in Harderwijk. De kantoren van Van der Hoek Makelaardij, Makelaarskantoor Stijkel en Brandt Makelaars hebben samen ongeveer de helft van de woningmarkt in handen in Harderwijk en zij vinden het belangrijk dat hun particuliere opdrachtgevers goed weten wat er speelt op de woningmarkt, kennis is macht tenslotte. In “De Oude Drukkerij” gebeurd dat alles in een ongedwongen sfeer en natuurlijk niet zonder wat te eten en te drinken!!

Kennis is noodzakelijk, want verkopers die in onderhandeling treden met kopers moeten natuurlijk goed op de hoogte zijn, ook op het financiële vlak bijvoorbeeld. Want wat kan een koper eigenlijk nog financieren? Krijgt men eenvoudig geld voor verbouwingen etc. Nadat als eerste Michael Petersen als Hypotheekspecialist de gevolgen van onder andere het akkoord van de “Kunduz Coalitie” heeft uitgelegd en vervolgens Henk Rinsema van de NVM de ontwikkelingen op de koopwoningmarkt sinds begin van de crisis (zomer 2008) tot op heden heeft belicht, sluit Anja van Beekhuizen de avond af met een verkort seminar over styling, een niet te onderschatten aspect van de verkoopstrategie vandaag de dag!

 

Na deze sprekers is het verkopers wel duidelijk geworden. Vraagprijzen dienen zeer scherp en realistisch te zijn en liggen circa 15% lager ten opzichte van 2008. Verder moet de presentatie top zijn met goede foto’s op Funda, een kijker moet immers blijven “hangen” bij de woning en niet te snel verder “scrollen”. Daarbij komt dat het gelet op alle overheidsmaatregelen een stuk interessanter is om dit jaar nog te verkopen, en dus ook te kopen!!, dan te wachten tot volgend jaar. Kopers zullen dan namelijk minder en minder eenvoudig kunnen gaan lenen. Door de verplichte aflossing lopen voor de kopers de netto lasten daarbij ook nog eens op!

De avond is voor menig opdrachtgever verhelderend en vormde een directe aanleiding om een afspraak met zijn makelaar te maken om samen te kijken of men de juiste strategie reeds voert of dat er nog enige “fine-tuning” nodig is! Het initiatief van de drie makelaars voor deze infoavond werd alom gewaardeerd

 

DO 10/05/12
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: