Spies: uitlatingen Schiffer onverstandig

Minister Spies van Binnenlandse Zaken vindt de uitlatingen van directeur Karel Schiffer van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen over een beperking van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tot starters 'ontijdig en onverstandig'.

 

Spies zei dat vanmiddag in reactie op vragen van VVD-Kamerlid Betty de Boer. De minister noemde de uitlatingen van Schiffer, gisteren in het Financieele Dagblad, 'een onaangename verrassing'. De stichting van Schiffer regelt de NHG.

Volgens Schiffer moet de NHG straks alleen nog beschikbaar komen voor degenen voor wie de garantie oorspronkelijk ook bedoeld was: starters met een laag inkomen die de financiering van een huis niet rond krijgen.

De Boer vindt dat een dergelijke opstelling ten koste gaat van doorstarters. Mensen die een ander huis kopen, omdat ze van baan zijn veranderd en niet altijd over een hoog inkomen beschikken. Ze noemde het plan van Schiffer 'een slecht voorstel', omdat dit de doorstroming beperkt.

Spies schaarde zich aan de kant van De Boer en zei dat er al een uitnodiging naar Schiffer onderweg is, zodat hij zijn uitlatingen in de media kan toelichten. Ze stelde ook dat ze zijn uitlatingen 'inhoudelijk niet ondersteunt'. Ze vindt dat de NHG bedoeld is voor een zo breed mogelijke groep en niet alleen voor starters.

WO 23/05/12
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: