Spies schept duidelijkheid rond renteaftrek

In het nieuwe nummer van het NVMagazine, een special met vijftig interviews met prominente Nederlanders, komt ook minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken), aan het woord. De opvolgster van Donner vindt de situatie op de woningmarkt 'ronduit zorgelijk'.

"Er zouden meer woningen van hand tot hand moeten gaan. Zowel in het koop- als huursegment zit te weinig beweging. Consumentenvertrouwen is op dit moment op een zeer laag niveau. Mensen zijn onzeker. Onzeker over hun pensioen. Onzeker over de werkgelegenheid (....). Daardoor blijft iedereen de kat uit de boom kijken, de hand op de knip houden", zegt Spies.

De minister schept duidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek. "Ook de hypotheekrenteaftrek stel ik principieel niet ter discussie. Dat is een afspraak waarover de drie coalitiepartijen het met elkaar eens zijn geworden. Naar mijn overtuiging blijven ze daar achter staan. En dat is niet voor niets. Wie vandaag een huis koopt, moet erop kunnen vertrouwen dat de voorwaarden ook in de toekomst blijven gelden. Dat neemt niet weg dat de financieringsvoorwaarden zijn aangepast. Banken geven minder makkelijk hoge hypotheken, bepaalde hypotheekbeleggingsconstructies behoren tot het verleden en 50 procent van de hypotheek moet afgelost worden. Terechte en goede maatregelen die de financiële positie van Nederland scherp en in lijn houdt met Europese afspraken."

Het pleidooi van Spies om de hypotheekrenteaftrek ongemoeid te laten, wordt niet door iedereen van de vijftig prominenten in het NVMagazine gedeeld. Onder anderen PvdA-wethouder Marnix Norder, prof. Sweder van Wijnbergen en journalist Jort Kelder vinden dat er wel iets hieraan moet gebeuren.

De special is hier online te lezen. Het blad is vandaag als bijlage bij Het Financieele Dagblad verschenen.

VR 03/02/12
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: