NVM: verlenging verhoging NHG goede stap

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vereniging Eigen Huis (VEH) en vinden het een goede zaak dat het kabinet bereid is de Nationale Hypotheekgarantie nog tot 1 juli volgend jaar op 350.000 euro te houden. "Zeker op dit moment heeft de markt dat hard nodig'', aldus een woordvoerder van de NVM.

Het vorige kabinet verhoogde de grens voor de garantieregeling in 2009 tijdelijk van 265.000 naar 350.000 euro. Het zou slecht zijn geweest wanneer die nu weer naar beneden zou gaan naar 265.000 euro, zegt de VEH. In de Randstad is het al moeilijk een gezinswoning onder de 265.000 euro te kopen, zegt een woordvoerder van de vereniging. De hypotheekgarantie biedt mensen die een huis willen kopen de broodnodige zekerheid. Als zij door omstandigheden hun huis met verlies moeten verkopen, is dat verlies in ieder geval gedekt, aldus de woordvoerder.

De NVM wijst erop dat de woningmarkt het zwaar heeft. Nu de grens voorlopig op 350.000 euro blijft liggen, maken woningen tussen de 265.000 en 350.000 euro meer kans verkocht te worden.

Naar verwachting maakt het kabinet vandaag bekend dat het de verhoogde grens van 350.000 euro tot 1 juli zal verlengen. Pas daarna wordt die geleidelijk teruggebracht.

De maatregel is een belangrijke impuls voor de verkoop van duurdere woningen. Meer huizenkopers kunnen zich met Nationale Hypotheekgarantie indekken tegen financiële problemen bijvoorbeeld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid en ook banken hebben de zekerheid dat de lening altijd wordt afgelost.

DO 17/11/11
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: