NVM positief over versoepelen hypotheekvoorwaarden

De NVM is positief over het kabinetsbesluit om de hypotheekvoorwaarden voor starters met perspectief op een inkomensstijging te versoepelen.

"Er kan zo meer maatwerk worden geboden. Starters met een goed toekomstperspectief kunnen zich zo breder op de woningmarkt oriënteren", stelt de NVM in een reactie

Het kabinet besloot vrijdag tot het versoepelen van de hypotheekvoorwaarden voor starters. Starters die binnen enkele maanden of jaren een verhoging van het salaris verwachten, kunnen een ruimere hypotheek krijgen. De maatregel gaat in per 1 januari 2013. 

Ook belangenorganisatie Bouwend Nederland is blij met het kabinetsbesluit. "We hebben daar al jaren voor gepleit, want starters zijn de sleutel voor doorstroming op de woningmarkt. Als zij de boel op gang brengen, is dat goed voor heel wat verbouwingen, renovatie en ook nieuwbouw”, zegt Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland.

Brinkman: "Dit repareert deels de leenbeperkingen die starters vanaf 1 januari opgelegd krijgen. Natuurlijk zouden we nog liever zien dat starters binnenkort meer keus zouden krijgen dan die dure annuïtaire hypotheek. En ook zou voor hen de overdrachtsbelasting helemaal geschrapt mogen worden, dat scheelt zo weer 5000 euro."

DI 18/12/12
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: