NVM Open Huizendag succesvol

Najaarseditie NVM Open Huizen Dag succesvol

01 oktober 2016

De deelnemende huizen aan de NVM Open Huizen Dag hebben ook vandaag weer veel belangstellenden getrokken. De NVM Open Huizen Dag blijft daardoor onverminderd populair. Alle deelnemende huizen bij elkaar kregen zo’n 105.000 bezoeken.
“Wel minder woningen die meededen, maar opvallend genoeg niet minder kijkers. Niet gek, gezien de super lage rente en het feit dat het aantal woningen dat te koop staat snel daalt, de markt verkrapt zeker tot circa €350.000”, aldus NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

Bezoekers oriënteerden zich weer massaal op een nieuwe woning. De NVM Open Huizen Dag kenmerkte zich door een gezellige drukte. Er waren huizen waar de bezoekers echt in de rij moesten staan om binnen te komen. Sommige woningen trokken meer dan 25 kijkers, maar gemiddeld waren het er zo’n 4 per woning. En helaas ook een beperkt aantal huizen die geen bezoekers ontvingen.

In totaal deden vandaag zo’n 29.000 huiseigenaren mee aan deze najaarseditie van de NVM Open Huizen Dag. Dit aantal bedroeg bij de voorjaarseditie in april nog 37.000. Deze teruggang heeft met name te maken met het einde van de crisis, echter procentueel gezien is de NVM Open Huizen Dag qua deelname nog steeds succesvol.“Er staan nu minder huizen te koop. Dan is het logisch dat er ook minder verkopende deelnemers zijn”, zegt Kimman. “We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken. De woningmarkt wordt gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van ons land. Naar verwachting zal de rente de komende tijd op een redelijk laag niveau blijven staan.”

Marc Duijndam, CEO van funda, geeft aan dat kijkers goed voorbereid op pad gingen. “In de afgelopen week werd funda in totaal 10 miljoen keer bezocht. Dat is een recordaantal, en dat terwijl er deze editie juist minder huizen meededen.” 

De NVM Open Huizen dag wordt elk half jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 april 2017 (en dat is geen grap).

Op donderdag 6 oktober a.s. presenteert NVM-voorzitter Ger Jaarsma ’s morgens om 10.00 uur de woningmarktcijfers over het derde kwartaal van 2016 in Hilton Amsterdam. 

MA 03/10/16
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: