Hypotheekregels te streng

PvdA en en PVV vinden dat de hypotheekregels voor tweeverdieners onnodig streng zijn en op de schop moeten.

"Vorig jaar heeft het Nibud nieuwe, strenge leennormen voor hypotheken vastgesteld. De minister heeft deze goedgekeurd. Maar de banken moeten nu ineens nog strengere normen hanteren. Vooral tweeverdieners met een inkomen tot 40.000 euro vallen nu buiten de boot. Ik wil dat de minister van Binnenlandse Zaken tegemoet komt aan deze tweeverdieners met een middeninkomen", stelt PvdA-Kamerlid Jacques Monasch.

Hij heeft begin dit jaar minister Spies van Binnenlandse zaken verzocht om in te grijpen, maar volgens hem heeft dat geen resultaat gehad. "De banken durven geen gehoor te geven aan het Nibud-advies, na bemoeienis van de Autoriteit Financiële Markten die met hoge boetes voor de banken dreigt. De AFM  vindt het advies van Nibud onverantwoord en heeft eind december vorig jaar een brief met waarschuwingen aan alle hypotheekverstrekkers verstuurd. De leidende instantie voor het vaststellen van normen voor kredietverschaffing aan consumenten is echter het Nibud. Ik vind de normen van de AFM veel te streng en hun bemoeienis vreemd."

Monasch dient daarom, samen met PVV-Kamerlid Lucassen, een motie in over dit onderwerp. In deze motie verzoeken zij de regering om het eerdere voorstel van het Nibud door te laten gaan, zonder dat banken bang hoeven te zijn voor boetes van het AFM.

WO 11/04/12
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: