Energielabel aanpassen kost enkele euro's

Het aanpassen van je energielabel kost geen tientjes, zoals aanvankelijk werd aangenomen, maar een enkele euro's. Dat valt op te maken uit een brief van minister Stef Blok voor Wonen. Hij heeft geconstateerd dat de energiedeskundigen die eraan te pas moeten komen, lagere bedragen vragen dan verwacht.

Menige huizenbezitter was gepikeerd toen hij of zij recent van de overheid een energielabel kreeg toebedeeld. Dat was lang niet altijd op alle aanpassingen van het huis gebaseerd, maar op gegevens die al langer bekend waren. Daardoor viel het nogal eens slecht uit, terwijl het huis in kwestie misschien wel een beter label verdiende. Dat kon je aanpassen, maar dat zou dus tientjes kosten. Maar er deskundigen te zijn die het zelfs voor 3 euro doen.

Aanpassen hoeft trouwens niet. Je moet alleen een label hebben als je je huis wilt verkopen. Dan kan het noodzakelijk zijn voor de verkoper. Die gaat dan naar een speciale website, waar hij of zij bewijzen kan uploaden, zoals rekeningen en foto's van energieverbeteringen. Vervolgens kan hij of zij uit een aantal gecertificeerde deskundigen kiezen om de energievriendelijkheid van het huis te laten beoordelen

WO 04/02/15
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: