Een nóg effectiever Open Huis

Dit voorjaar 'vieren' we alweer de tiende NVM Open Huizen Dag. En bij elke editie vraag ik me weer af: ´is dit middel nog effectief voor mij als makelaar, mijn verkopers en mijn kopers?´ Uit cijfers van de NVM blijkt dat woningen die meedoen meer kans hebben om verkocht worden dan niet-deelnemers. Dat schreef ik al in een vorige column.

De editie van het najaar 2012 was verrassend succesvol. Zelfs vijf maanden na het Open Huis zijn er twee maal zoveel panden verkocht van de deelnemers dan van de niet-deelnemers.

Als je je huis in de verkoop hebt staan, is dát al een reden om mee te doen.

Het kan nóg effectiever

Ik zie steeds vaker dat verkopers en hun makelaars voorafgaand aan het Open huis, een aanpassing van de vraagprijs doen. Zelf doe ik dat op mijn kantoren ook. En mijn team ziet dat dat effectief is. Maar hoeveel succes heeft zo’n prijswijziging vóór een Open Huizendag?

Ik vroeg het aan de afdeling Data en Research van de NVM. 

Wat blijkt:

In de vorige editie (29 september 2012) van de NVM Open Huizen Dag verlaagden 20 procent van de deelnemers hun vraagprijs in de weken voorafgaand aan de NVM Open Huizen Dag. Nu, vijf maanden later is maar liefst 32 procent van die deelnemers verkocht. Panden die al veel langer geleden hun prijs hadden verlaagd, daarvan is 22 procent verkocht. Een prijsverlaging ná de Open Huizendag is minder effectief: van de deelnemers die dat deden is 15 procent verkocht. Een strategische prijsverlaging vóór de NVM Open Huizen Dag verdubbelt dus je kans op verkoop.

Mijn advies is daarom ook:

Neem vooral deel aan de Open Huizen Dag en doe dat vooral met een strategie. Bent u in de gelegenheid om uw prijs aan te passen: dan is dat de sterkste strategie voor de Open Huizen Dag. Overleg met uw makelaar welke vraagprijs op dit moment in de markt reëel is.

Deze column is tot stand gekomen mede dankzij de inzet van de afdeling Data & Research NVM. Zij zijn nooit te 'beroerd' om welke onderzoeksvraag dan ook die ik heb, te beantwoorden. Overigens is de volgende NVM Open Huizen Dag op 6 april.

MA 18/02/13
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: