Bouw Waterfront van start!!

de-bouw-is-gestart harderwijk 

Historisch moment Waterfront: De bouw is gestart!

Wonen in Waterfront vierde donderdag 17 juli jongstleden op feestelijke wijze de start van de bouw van fase 1 op het Zuidereiland. Voor de toekomstige bewoners en de betrokken partijen was dit hét moment waar naartoe is geleefd.

De burgemeester gaf het startsein door een heipaal te slaan in het bijzijn van de eerste kopers, de pioniers, die feestelijke confetti afvuurden.

“Een hoogtepunt voor de gemeente Harderwijk en het Consortium want dit markeert ook het moment dat de eerste woningen van in totaal 1400 woningen in het plan Waterfront worden gebouwd. Na jarenlange voorbereiding is de opbouw van deze nieuwe, bijzondere woonwijk in het Waterfront een feit”, aldus de burgemeester van Harderwijk de heer H.J. van Schaik.

Voortgang

Onlangs zagen de toekomstige bewoners tijdens de Dag van de Bouw voor het eerst de exacte locatie van de woningen in 2D met touw uitgezet in het zand.

Het gekozen bouwsysteem maakt dat al snel de contouren van de woningen zichtbaar zijn en de bewoners binnenkort al over een 3D ervaring van hun woning kunnen spreken. Met de historische binnenstad op de achtergrond wordt de skyline van Harderwijk als vanouds weer verrijkt met de bouwstijl die herinnert aan de tijd van de Zuiderzee.

De volgende fase

Achter de schermen wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van Zuidereiland fase 2. De resultaten van de enquête onder belangstellenden, begin dit jaar, zijn van invloed geweest op de type woningen die er worden gerealiseerd. De start van de verkoop staat gepland in september van dit jaar. 

Samenwerking

Wonen in Waterfront is een intensieve samenwerking van Ontwikkelingscombinatie vof Waterfront, bestaande uit Synchroon en Koopmans Bouwgroep (beide dochterondernemingen van TBI Holdings) in samenwerking met Boskalis en de Gemeente Harderwijk. Boskalis realiseerde al met succes het Strandeiland en neemt de aanleg van het Zuidereiland en het Noordereiland voor rekening.

DI 29/07/14
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: