Blok wil soepelere verkoop corporatiewoning

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst heeft voorstellen gedaan die de woningcorporaties in staat moeten stellen om gemakkelijker hun duurdere huurwoningen te verkopen.

De voorstellen betreffen geliberaliseerde of nog te liberaliseren woningen. Dat zijn de woningen waarvoor een corporatie meer dan 681 euro per maand huur mag vragen. Volgens Blok behoort beheer en verhuur van die woningen niet tot de kerntaak van de corporaties. Hij hoopt met zijn soepelere regels de verkoop van die woningen aan beleggers te stimuleren.

De voorstellen passen in het beleid van Blok om de woningcorporaties terug te laten keren naar hun oorspronkelijke taak: het bouwen, verhuren en beheren van ­sociale huurwoningen. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat de corporaties dankzij zulke verkopen meer geld in kas krijgen. Daardoor zouden ze meer moeten kunnen investeren in nieuwbouw en renovatie.

Verhuurderheffing

Ook zouden ze daardoor beter in staat moeten zijn om de zogeheten verhuurderheffing te betalen, die Blok hen oplegt. Die speciale heffing moet in 2017 zijn opgelopen tot 1,7 miljard euro. In reactie op deze heffing bouwden eerder talloze corporaties hun investeringsplannen flink af.

WO 17/07/13
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: