Blok: dit is impuls die Nederland nodig heeft

Het met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP gesloten akkoord over de woningmarkt is "de impuls die Nederland nu nodig heeft". Minister Stef Blok (Wonen) zei dat woensdag bij de presentatie van de plannen.

Blok ziet een impuls voor de woningmarkt, voor de huurders, de starters op de koopmarkt en ook voor de bouwsector. Ook geeft het nieuwe akkoordeen grondslag voor een verhuurdersheffing die het kabinet inzet om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

Alexander Pechtold (D66) wees op de zekerheid voor de lange termijn voor de woningmarkt. Het akkoord leidt volgens hem tot lagere huren dan in het regeerakkoord, lagere hypotheeklasten, minder energiekosten, minder lege gebouwen, minder btw in de bouw, meer kansen voor starters en zzp'ers op de woningmarkt en meer privacy voor huurders.

We hebben een kans gegrepen om toekomstbestendige plannen te maken, zei Arie Slob van de ChristenUnie. Voor hem is vooral belangrijk dat de bouwmarkt wordt gestimuleerd, de huurverhoging "fors omlaaggaat" en er beschermende maatregelen komen voor kwetsbare groepen.

SGP-leider Kees van der Staaij spreekt over "solide en evenwichtige" plannen die vertrouwen en helderheid scheppen. Het geeft volgens hem lucht aan de koopsector en haalt "de scherpe kantjes af van de huurplannen". Hij vindt vooral belangrijk dat de bouw een impuls krijgt en er wat extra's komt voor starters op de woningmarkt.

WO 13/02/13
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: