Betaalbaarheid woningaanbod sterk verbeterd

Nieuwegein, 2 april 2013 –  Hogere huren en gedaalde huizenprijzen zorgen ervoor dat het voor met name starters financieel nu wel heel aantrekkelijk is om een huis te kopen. Om zich te oriënteren, kunnen zij op zaterdag 6 april gebruik maken van de NVM Open Huizen Dag.

De Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars vindt elk halfjaar plaats. Woningzoekenden kunnen zonder afspraak koophuizen bezichtigen en op zoek gaan naar het huis van hun dromen. Ook dit jaar doen heel veel huizenbezitters mee. Er kan een bezoek worden gebracht aan zo’n  50.000 woningen.

“Het kabinet wil de huren meer marktconform maken. Dat is voor huurders slecht nieuws, maar dat zorgt er wel voor dat het kopen van een woning aantrekkelijker wordt”, zegt Ger Hukker, voorzitter van de NVM. “Bovendien dalen de huizenprijzen. Dat is aan de ene kant ook slecht nieuws, maar verhoogt aan de andere kant de financiële aantrekkelijkheid van het kopen van een woning. De woningmarkt wordt zo nog meer een kopersmarkt.”

Het grote aanbod aan woningen en de relatief lage hypotheekrente zijn andere goede redenen om zich op de aanschaf van een huis te oriënteren.

Ook voor doorstromers is de NVM Open Huizen Dag aantrekkelijk. Zij moeten bij de verkoop van hun woning vaak in prijs zakken, maar daar staat tegenover dat ze bij de aankoop van een andere woning een lager bedrag op tafel hoeven te leggen. Bovendien kunnen zij profiteren van de zekerheid van de NVM No-Risk clausule. Dit houdt in dat de koper van een woning als extra ontbindende voorwaarde in de koopakte opneemt dat de aankoop van de woning alleen doorgaat als de verkoop van zijn eigen woning binnen een bepaalde termijn is gerealiseerd.

“Het lijkt  soms wel of de markt stil ligt, maar de verhuisbehoefte blijft bestaan. Zo werden in het laatste kwartaal van 2012 bijna 34.000 woningen verkocht”, stelt Hukker. “Ik raad huizenverkopers aan hun huis scherp te prijzen, als dat mogelijk is. Zo wordt het nog aantrekkelijker voor de bezoekers op de NVM Open Huizen Dag.”

De deelnemende woningen aan de NVM Open Huizen Dag zijn tussen 11.00 en 15.00 uur te bezoeken.

DI 02/04/13
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: