Betaalbaarheid huizen blijft op hoog niveau

De betaalbaarheid van de huizenprijs bevindt zich op een hoog niveau en is het afgelopen kwartaal stabiel gebleven, omdat de daling van de prijs van de gemiddeld verkochte woning (voorlopig) niet verder doorzet.

De betaalbaarheid van de woonlasten, waarbij ook de rentestand wordt meegenomen, laat door de stabiele rentecijfers hetzelfde beeld zien. Ook de betaalbaarheidspercentages voor starters en doorstromers, en voor de verschillende woningtypen, zijn allen stabiel en nog erg positief. Dit blijkt uit de laatste analyse van de NVM.

Komende maanden
De verwachtingen over de betaalbaarheid voor de komende maanden zijn onzeker. De vraag is wat de ontwikkeling in woningprijs en hypotheekrente gaan doen. De meest reële verwachting lijkt een kleine prijsdaling en een stabiele rente, waardoor de betaalbaarheid op de korte termijn goed blijft.

Ondanks de goede betaalbaarheid lijkt een opleving op de woningmarkt er voorlopig nog niet in te zitten. Daarvoor blijven de onzekerheden over de financiële staat van Europa en de eigen portemonnee, en de onzekerheden rond de aanstaande verkiezingen en de te nemen maatregelen op de woningmarkt, te groot.

VR 10/08/12
Nieuws
Promotievideo
brandt bedrijfshuisvesting brandt hypotheken & assurantiën

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Ik wil graag meer informatie over:
Toelichting:

 

Vul onderstaande velden in.

Voorletters:
Naam: *
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail: *
Klachten / complimenten:

 

Vul onderstaande velden in.

Naam: *
Mijn email: *
Naam vriend(in): *
E-mail vriend(in): *
Bericht:
Object: